måndag 15 juni 2009

Väljarna är inte korkade!

Socialdemokraterna i Örebro ska nu, enligt en krönika i Nerikes Allehanda, påbörja sin valanalys efter EU-valet.

Krönikören använder större delen av sitt utrymme till att reflektera över andra partiers väljarstöd istället för sitt eget och uppehåller sig inte minst vid miljöpartiet.

Utvecklingen för Socialdemokraterna de senaste valen har inte varit särskilt positiv. Kanske finns det skäl att vara mer självkritisk?

Stödet för (S) i EU-valet i Örebro minskade från 29,12 % år 2002 till 26,98 % (trots att de knackade dörr hos 9 000 Örebroare).

I de senaste kommunalvalen har (S) stöd minskat från 41,7 % år 2002 till 37,89 % år 2006.

Miljöpartiet fick i Örebro ca 20 % högre stöd i EU-valet än i riket. Miljöpartiet ökade, både i riket och kommunen. I Örebro fördubblade vi nästan vårt valresultat från 6,33 % till 12,05 %.

De senaste kommunalvalen har också visat ett ökande stöd för miljöpartiet från 5,2 % till 5,76 %. Jag tror att ökningen kommer att bli ännu större i kommande val.

Om väljarna i Örebro kommun inte sett och trott att miljöpartiet, på varje politisk nivå, hittar de bästa samarbetsformerna för att få igenom så mycket som möjligt av partiets politik hade vi aldrig fått ett så starkt och ökande stöd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar