torsdag 4 juni 2009

Hyresgästföreningen skjuter på mp

På hyresgästföreningens webbsida kan man läsa att deras grundläggande mål är allas rätt till en god bostad till rimliga kostnader. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Jag tycker att det är bra målsättningar och upplever att även miljöpartiet arbetar för dessa i Örebro kommun och det kommunalägda bostadsbolaget ÖBO.

I Örebro tycks Hyresgästförening också ha andra mål. Ett av deras främsta mål tycks vara att kritisera miljöpartiet och enskilda miljöpartistiska företrädare. Idag i en påkostad halvsidesannons i tidningen Örebroarn.

Det tycker jag är fult!

Bakgrunden till Hyresgästföreningens annons är att Örebro kommun inte ordnar en folkomröstning rörande utförsäljning av 1 000-1 500 av totalt 23 059 lägenheter som Hyresgästföreningen vill, agerat och haft namninsamling för.

I demokratisk ordning har man vägt för- och nackdelar med både försäljning av en mindre andel av ÖBO:s bostadsbestånd och folkomröstning. Kommunstyrelsen landade i en annan uppfattning än Hyresgästföreningen.

Hyresgästföreningen påstår sig vara politiskt obunden. Deras agerande efter kommunstyrelsens beslut får dock mig att undra och är enligt min uppfattning ett riktigt lågvattenmärke.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar