onsdag 26 maj 2010

Biobränslen gör gott

Etanol och biogas gör stor klimatnytta i Sverige. Enligt en rapport från Lunds Tekniska högskola ger de minst 65 procent lägre utsläpp av växthusgaser jämfört med bensin och diesel.

Forskarna anser att mycket av den kritik som riktats mot biodrivmedlen är felaktig så länge man håller sig till Sverige.

Produktion av biobränslen kan också skapa lokala arbetstillfällen.

Läs mer:
Artikel SVD
Rapporten Livscykelanalys av Svenska biodrivmedel

1 kommentar:

  1. Biobränslen är en omväg till ett grönare samhälle. Olja kommer också från naturen, betyder inte att det är nyttigt för det. Det största fokuset bör ju ligga kring ELBILAR. Och endast ha biobränsle som andrahandsalternativ då det inte ens efter många försök funkat med EL som energi. Och mycket tydligare behövs fokuset kring EGENPRODUCERAD elenergi, så man slösar sina pengar på bättre och nyttigare mat istället, och tillagad under mer stressfria förhållanden. Men så länge s har Mona så verkar det ju inte som om "Grön-vänstern" ens VILL vinna valet i höst. Arroganspartierna lär vinna igen för att s har Mona, och för att "Grön-vänstern" inte förtydligat för svenskar att vissa av försämringarna som Arroganspartierna genomfört syns först på längre sikt, som t ex utförsäljningen av statliga bolag - det är positivt endast på kort sikt. På lång sikt är det ju dåligt att sälja vinstgivande bolag. Och vinster kan ju dessutom uppkomma även i lågvinstgivande bolag, alltså för deras Kunder, som i detta fallet även är skattebetalare, som i detta fallet även är väljare... Outsourcing är inte ett koncept värt att bepröva då det gäller vård och omsorg. Isåfall endast som projekt i kommuns regi, för att stötta personal till roligare jobb, mer upplyftande jobb till nytta för de gamla och svaga. Outsourcing innebär ju just att vinster sugs ut ifrån skattebetalarna, till bolagsägarna. Vad är det för kul i det?

    SvaraRadera