måndag 6 september 2010

Klimatet behöver din röst i valet!

Under allianspartiernas år vid makten har takten i utsläppsminskningar minskat från 1,5 till 0,6 procent per år och den takten väntas bestå.

Det innebär att Sverige med bred marginal missar EU:s mål, att minska utsläppen med minst 80 procent till år 2050. Sverige kommer istället att nå målet tidigast år 2205 med den takt som arbetet nu bedrivs.

En 40-procentig minskning, vilket rekommenderas till år 2020 av forskare och experter, kommer att nås först år 2062. I en årlig rankning av klimatpolitik i hela världen rasade Sverige från tionde till 18:e plats förra året.

En röst på Miljöpartiet är en röst för en bättre miljöpolitik och en bättre framtid.

7 kommentarer:

 1. Hej Jonas

  Funderar på att rösta på er i kommunen även om jag inte tycker allt ni gör är det bästa miljövalet, t.ex. kärnkraftmotstånd.

  Men jag gillar grundtänket med gröna skatteväxlingar, att sänka inkomstskatter så folk får valuta för utbildning och slit, men kompensera med riktigt höga skatter på miljöförstöring och utsläpp. Gillar det skarpt! Fortsätt driv på den vägen. Bensin, tobak, utsläpp, koleldning osv ska vara dyrt.

  men innan jag lägger min röst vill jag att ni dock först kan garantera att ni (inom kommunen) INTE under några omständigheter byter block efter valet och bildar majoritet med de röda i Örebro. Kan ni lova mig och övriga det?

  Jag kan inte rösta rött. Gillar inte alls deras bidragspolitik och höga skatter på inkomster och på att äga aktier och bostäder mm. Det känns bara näringsfientligt och bakåtsträvande. Det behövs ju jobb och utbildade som har kapital att finansiera nya företag som skapar jobb.

  mvh Johan i Örebro (city)

  SvaraRadera
 2. Hejsan Johan!

  Miljöpartiet i Örebro kommun har fattat beslut om att, om väljarna ger oss det stödet, fortsätta samarbetet med de borgerliga partierna i Örebro.

  SvaraRadera
 3. Hej Jonas,

  tackar för ditt svar till Johan. Men kan ni verkligen verkligen lova 100% att ni inte sviker och byter sida ifall Sossarna lägger fram ett saftigt ben?

  Jag väljer mellan er, C och FP. Vill absolut inte rösta på er om det innebär att man får kommunisterna på köpet.

  Så tyvärr blir det C i riksdagen. Hade gärna röstat på er där egentligen också. Men ni kanske kan byta sida om det inte blir majoritet för alliansen?

  Finns det anledning att hoppas givet att Reinfeldt ställer frågan vid minoritetsläge?

  SvaraRadera
 4. Hej hej!

  Efter att ha läst Svenska Naturskyddsföreningens kartläggning av de Svenska partiernas miljöengagemang och arbete blev det än tydligare för mig att Centerpartiet inte är ett alternativ till Miljöpartiet.

  En rödgrön regeringen med ett starkt miljöparti är många gånger bättre än fyra år till med de borgerliga partierna vid makten.

  SvaraRadera
 5. Hej du

  Tack för ditt svar. Eftersom du inte svarade på min fråga ang. blocktillhörighet valde jag C i alla tre valen. Nu ser det ut att ha gått åt pipsvängen i kommunen i a f. Hur fan kan folk rösta på kommunister och rasister? Helt obegripligt!

  Jag tycker C och MP har bra miljötänk i olika frågor. Kunde man ta det bästa av båda två hade det varit ännu bättre. C borde våga trycka till bönderna i vissa frågor, men MP våga satsa på insatser där de bäst gör nytta i hela norra europa (typ ryssland, polen och baltikum) och på kärnkraften för att inte bli beroende av fossila. (ja, jag har t.o.m. jobbat på kärnkraftverk och är utbildad civ.ing elteknik så ta inte skrämsellögnerna tack)

  Håller fortfarande tummarna för att MP inte byter block i kommunen, men blir ett strängt och småtjurigt stödparti riksdagen som kan byta till sig grön skatteväxling, pantsystem på bilar och teknikprylar, bensinskatt och kilometerskatt mm mot stöd i övriga frågor så att vi får stabil regering utan kommunister.

  SvaraRadera
 6. Jag som tyckte att mina inlägg ovan var mycket tydliga.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Hej igen!

  Grattis till riksdagsplatsen och tack o lov att det löste sig i kommunen också.

  Jag som "grön" med "mitten"-sympatier på den ekonomiska skalan och tydliga liberala ståndpunkter på "liberal till aktoritär"-skalan hoppas att MP på riksplan tänker till och sätter miljön främst framför att samarbeta med aktoritära SD eller den i ekonomiska frågor extremvänstern. Inte heller S står för bra politik i jobbfrågor och de vill inte satsa rätt på innovationer och nyföretagande i miljövänliga sektorer. Där har ni mer gemensamt med borgerliga partier.

  Om MP går fram som oberoende block för att ta ställning först efter nästa val så kommer ni gissar jag över 15%.

  Håller mina tummar för att ni kan göra upp med Alliansen och förhandla fram en riktigt bra miljöpolitik, gröna skatteväxlingar, mer pengar till forskning, gröna innovation, bensinskatt, mer förebyggande sjukvård mm.

  SvaraRadera