fredag 9 juli 2010

Det börjar bli jobbigt nu

för Centerpartiet!

Alliansens så kallade gröna parti, Centerpartiet, i Lindesberg vill storsatsa på flyget.

Hur man kan få ihop det med att ta ansvar för att minska vår klimatpåverkan vet inte jag. Kan någon annan förklara?

Det kanske bygger som samma logik som t ex:

* Skjut vargar för att bevara vargstammen
* Tillåt valjakt för att skydda de utrotningshotade valarna
* Ta bort förbudet mot ny kärnkraft för att minska användningen av kärnkraft

6 kommentarer:

 1. eller kanske samma logik som t.ex:
  *Höj skatten så folk får mer pengar...öhh
  *Lägg ner kärnkraften så vi blir mindre beroende av importerad kolkraft från Danmark. hur tänkte ni där?

  Nej du Jonas, sluta kasta sten i glashus. Ni miljöpartister är förklädda socialister. Vattenmeloner, gröna på ytan men röda inuti.

  SvaraRadera
 2. Vem är det du citerar?

  Sverige är en nettoexportör av el. Man räknar även med att elöverskottet i Sverige kommer att öka framöver samtidigt som det fortfarande finns stora energieffektiviseringspotentialer.

  SvaraRadera
 3. det var inget citat. jag skrev det själv.

  Tycker du tänker för protektionistiskt/lokalt. För vi kan väl hjälpa Danmark att bli av med kolkraften genom att dela med oss av vårt överskott? Och utveckla vår potential för att göra överskottet större?

  Kolkraftens utsläpp är ju globala. Bara för att vi klarar oss fint så blir ju vårt klimat förstörd av vad danskar, polacker, ryssar och tyskar gör i lika hög utsträckning som om vi gjorde det själv.

  SvaraRadera
 4. Hej, anna heter jag och jag är mkt intresserad av miljöfrågor och kommer därför rösta på er i örebro kommunalval.

  men jag avskyr verkligen S och deras dåliga partiledare Mona Sahlin, AFA, ung vänster och Lars Ohly mm och kan därför inte rösta på er i riksdagsvalet.

  frågor:

  1. Varför vill ni inte samarbeta på riksplanet med alliansen som ni gör framgångsrikt i örebro? Det känns som vi/ni har mycket mer gemensamt med centern och FP än med sura gamla industrisossar som bara bryr sig om LO och stora företag.

  2. Jag är för forskning om kärnkraft och nybyggnation i fall där den nya tekniken är säkrare och energieffektivare. Kanske leder forskningen fram till nya former som är superbra för både miljö, klimat och ekonomi? Dessutom är det väl bra om vi får ett överskott av el som vi kan sälja till kolkraftländer som Danmark och Polen. Varför är ni i partiledningen så hårt emot kärnkraft? Det släpper ju inte ut några växthusgaser och är klimatneutralt.

  mvh Anna

  SvaraRadera
 5. Hejsan Anna!
  En röst på Miljöpartiet i riksdagsvalet gör Miljöpartiet starkare i alla tänkbara samarbetskonstellationer.
  Vår bedömning är att vi som läget är just nu får bäst genomslag för de gröna frågorna i ett samarbete med Socialdemokratern och Vänsterpartiet.

  Det finns flera skäl till att inte bygga ut kärnkraften. Bl a så är det inte en förnybar energikälla, avfallet är farligt i mer än 100 000 år - d v s vi lämnar över en miljöskuld/hot till kommande generationer. Storskaliga lösningar är också mer sårbara en smarta elnät med många mindre och lokala elproducenter.
  Kärnkraften kan heller inte lösa problemen med klimatförändringarna. Utsläppen av koldioxid måste minska med upp till 90 % fram till 2050. Det tar mycket längre tid om det ens är möjligt att ersätta all fossil energiproduktion idag med kärnkraft än att arbeta med energieffektiviseringar och förnybara tekniker.

  Välkommen att höra av dig om du vill diskutera mer.

  SvaraRadera
 6. Hejsan Anonym!

  Att jag frågade var för att jag inte kände igen påståendena som Miljöpartiets.

  *Höj skatten så folk får mer pengar.
  *Lägg ner kärnkraften så vi blir mindre beroende av importerad kolkraft från Danmark.

  Självklart ska vi dela med oss av vårt elöverskott. Det i sig är ju inget argument för att det ska produceras med en ändlig resurs som dessutom lämnar farligt avfall efter sig i mer än 100 000 år.

  Min inställning är att vi måste ställa om så att vi lösa våra egna miljö- och energiproblem och inte lägger över dem på andra, vare sig nu eller i framtiden. För mig handlar det inte om protektionism utan solidariet.

  SvaraRadera